MENI

2

Izvršni odbor NSBiH odobrio novi stručni štab reprezentacije

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se naredne sedmice na Ilidži pred nastavak kvalifikacija za EURO.

Zmajevi igraju protiv Lihtenštajna i Islanda, a najbolje bh. nogometaše po prvi put će s klupe voditi novi selektor Meho Kodro.

Jučer je Izvršni odbor NSBiH “verifikovao” i selektorov stručni štab, prenosi Faktor.

Novo ime je Samir Muratović. Bivši reprezentativac BiH s adresom u Grazu radi kao skaut Sturma, a donedavno je obavljao funkciju sportskog direktora Tuzla Citya. Povratnik u stručni štab je Slaven Musa. On je kao asistent radio s Dušanom Bajevićem i Ivaylom Petevom.

Jedan od Kodrinih saradnika bit će i Mario Ivanković, aktuelni selektor juniorske reprezentacije BiH. Još jedan novajlija u staffu je Ermin Avdić. On će biti zadužen za videoanalize. U stručnom štabu iz ere prethodnog selektora Faruka Hadžibegića ostali su Almir Seferović (kondicioni trener), Siniša Mrkobrada (trener golmana) i Đorđe Jorović (videoanalitičar).

Reprezentacija BiH se okuplja četvrtog septembra na Ilidži. Utakmica kvalifikacija za EURO protiv Lihtenštajna na rasporedu je osmog septembra na stadionu Bilino polje u Zenici, a tri dana poslije Zmajevi gostuju kod Islanda.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista