MENI

1

Jakiroviću derbi s Borcem posljednji meč na klupi Zrinjskog?

Sudeći prema pisanju Sportskih novosti iz Hrvatske, Sergej Jakirović bi ove zime mogao okončati epizodu na klupi mostarskog Zrinjskog.

Pomenuti hrvatski list je donio vijest da je Jakirović blizu postizanja dogovora s čelnicima Rijeke, koja igra jednu od lošijih sezona u posljednjih desetak godina i nalazi se pri dnu tabele HNL-a.

Jakirović je i ljetos često bio spominjan na Rujevici, ali tada je Mišković predugo čekao Matjaža Keka. Kad je shvatio da se Slovenac neće vratiti, Zrinjski je već bio duboko u evropskim takmičenjima i Jakirovićev odlazak više nije bio moguć, pišu Sportske novosti. Nešto ranije je Jakirović povezivan sa svojim bivšim klubom Goricom gdje je radio sjajan posao, ali teško je vjerovati da bi napustio najbolji tim jednog prvenstva kako bi preuzeo posljednjeplasirani u drugom.

Rijeka se nedavno razišla s italijanskim trenerom Serse Cosmijem, koji je tim vodio na posljednjih deset utakmica. Ostaje da sačekamo i vidimo da li je nedjeljni meč Zrinjskog i Borca u Mostaru za Jakirovića posljednji na klupi Plemića.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista