MENI

japanski-teniser-kolabirao-usred-meca-teren-napustio-u-invalidskim-kolicima-jappppp_66cdb2876bb1d

Japanski teniser kolabirao usred meča, teren napustio u invalidskim kolicima

Japanski teniser Yoshihito Nishioka (28) bio je prisiljen predati meč srpskom teniseru Miomiru Kecmanoviću (24) u petom setu prvog kola US Opena

Pri rezultatu 2:2 u setovima (7:6, 2:6, 7:5, 5:7) i vodstvu Kecmanovića s 1:0 u petom setu, uz break-loptu na servisu Nishioke, Japanac se iznenada srušio na teren i počeo glasno izražavati bol.

Nishioka se uhvatio za lijevo bedro, očigledno pogođen izuzetno jakim grčevima, i počeo tražiti pomoć dok su suze tekle niz njegovo lice. I pored brze intervencije medicinskog tima, nije se mogao pomaknuti.

U jednom trenutku, Kecmanović je prišao svom protivniku, sjeo pored njega i pokušao ga utješiti. Situacija je postala toliko ozbiljna da su organizatori postavili “živi zid” oko Nishioke kako bi zaštitili njegovu privatnost od pogleda publike.

Na kraju, Nishioka je morao biti prevezen s terena u invalidskim kolicima, jer nije mogao stati na noge. Trenutno nema informacija o njegovom zdravstvenom stanju nakon što je prevezen u glavnu zgradu kompleksa gdje se održava posljednji Grand Slam turnir sezone.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista