MENI

1

Jokić prošao bez suspenzije, novčano kažnjen zbog sukoba s vlasnikom Sunsa

Košarkaš Denver Nuggetsa Nikola Jokić prošao je bez suspenzije nakon što je odgurnuo vlasnika Phoenix Sunsa Matta Ishbiju tokom četvrte utakmice polufinala play-offa NBA lige.

Novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski prvo je objavio da srbijanski reprezentativac neće biti suspendovan ni u petoj utakmici s ekipom iz Arizone, a ubrzo je dodao i da je kažnjen s 25.000 dolara.

NBA liga je u saopštenju navela da je “Nikola Jokić kažnjen s 25.000 dolara zbog nedoličnog kontakta s gledaocem koji je sjedio uz rub terena”.

Tokom prvog poluvremena utakmice sa Sunsima u Phoenixu, Jokić je iščupao loptu iz ruku vlasnika Sunsa Ishbie i tako zaradio tehničku grešku. Najbolji košarkaš Nuggetsa pokušao je odigrati brz napad, no Ishbia ga je u tome spriječio.

Jokić je nakon utakmice rekao da je “navijač prvi digao ruku na njega”, a na pitanje zna li o kome se radi, pojasnio je svoj stav:

“Ali on je fan, zar ne? Sjediti na terenu znači da je navijač. On ne može utjecati na igru, trebao bi biti isključen ako utječe na igru.”

Ishbia se kasnije oglasio na Twitteru rekavši da Jokić ne bi trebao biti novčano kažnjen ili suspendovan.

“Sjajna pobjeda Sunsa sinoć u dosad fantastičnoj seriji. To bi trebala biti jedina priča. Suspenzija ili kazna za bilo koga zbog incidenta koji se dogodio ne bi bila u redu. Iznimno poštujem Jokića i ne želim vidjeti tako nešto. Uzbuđeni smo zbog pete utakmice. Naprijed Sunsi”, rekao je Ishbia.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista