MENI

1

Joselu u finišu srušio Azzure, Furija ide na megdan Hrvatima u finalu Lige nacija!

Reprezentacija Španije sinoć je u polufinalu Lige nacija sa 2:1 savladala Italiju, i zakazala okršaj s Hrvatskom za trofej u ovom takmičenju selekcija Evrope.

Za pobjedu Furije pogađali su Yeremy Pino i Joselu, dok je jedini strijelac za Italiju bio Ciro Immobile, a ulogu četvrtog arbitra utakmice imao je Irfan Peljto.

Dva pogotka viđena su u početnim minutama meča i djelovalo je da bi mogli uživati u golgeterskom spektaklu, ali nije bilo baš tako. Yeremy Pino je u 3. minuti doveo Furiju u vodstvo, ali Azzurri uzvraćaju već u 11. minuti. Le Normand je potpuno nespretno skrivio jedanaesterac zaustavljajući rukom šut koji bi završio kod korner zastavice, a s bijele tačke siguran je bio Immobile.

Mreža Španije tresla se i u 21. minuti, ali imali su momci Luisa De la Fuentea dosta sreće jer su suci iz VAR sobe gol Frattesija poništili zbog ofsajda. Bila je Italija bolja u prvom dijelu, imala više od igre i bila mnogo konkretnija, ali u drugom poluvremenu kao da joj je ponestalo snage. Španija je pritiskala, a odbrana Italije kapitulirala je dvije minute prije kraja meča.

Lopta se u 88. minuti nakon jednog dalekometnog šuta Rodrija sretno odbila do Joselua, koji je posprema u mrežu za 2:1 za konačnih Španija 2, Italija 1. Finale Lige nacija između Hrvatske i Španije na rasporedu je u nedjelju od 20.45h.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista