MENI

9999

Juniori Sarajeva saznali prvog rivala u Ligi prvaka

Juniori Sarajeva će u prvom pretkokolu Omladinske Lige prvaka igrati protiv ukrajinskog Ruha iz Lviva, odlučeno je današnjim žrijebom u Nyonu.

Bit će to debitantski nastup za Bordo tim, a juniori FK Sarajevo, kao prvaci Bosne i Hercegovine u svojoj selekciji, izborili su pravo nastupa u najelitnijem evropskom takmičenju gdje će predstavljati našu zemlju. Ukoliko prođu njih, mladi nogometaši Sarajeva će igrati protiv boljeg iz duela Famalicao – Midtylland.

“UEFA omladinska Liga prvaka je odlična prilika za FK Sarajevo da pokaže svoje talente i predstavi rad naše Akademije, koja je, sa sigurnošću, najbolja u Bosni i Hercegovini. Budući da u sutrašnjem žrijebu imamo priliku izvući ekipe koje su isto prvaci svojih država, FK Sarajevo će moći da odmjeri snage sa najjačim ekipama u evropi. Naši momci imaju priliku da se pokažu na najvećem nivou omladinskog fudbala, i veliku individualnu šansu da postanu dio skauting sistema evropskih klubova prije nego što stignu do prvog tima. Dio našeg plana je da imamo zavidnu infrastrukturu, kvalitetan trenerski kadar i najbolji izbor talenata kako bismo mogli biti dio ovog takmičenja i u narednim godinama. Želimo da UEFA omladinska Liga prvaka postane dio naše poslovne strategije i šire otvori vrata našem Klubu i igračima ka internacionalnoj sceni”, rekao je predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić.

Prvu utakmicu omladinici Sarajeva će igrati na gostovanju 4. oktobra, a revanš je na programu 25. oktobra.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista