MENI

image-180

Kakve su ocjene dobili Zmajevi?

Fudbalska reprezentacija BiH sinoć je teže od očekivanog savladala Lihtenštajn rezultatom 2:1 i tako sačuvala nadu da do kraja kvalifikacija može izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

Naš tim je u vodstvo došao u 3. minuti preko Edina Džeke, kojem je asistirao Nemanja Bilbija. U 18. minuti već je bilo 2:0. Ponovo je Bilbija proigrao Džeku, a lopta se na putu do gola od Luchingera odbila u mrežu. Konačnih 2:1 postavio je Sandro Wolfinger u 21. minuti.

Jasno je da su navijači i kompletna javnost od Zmajeva očekivali sigurniju i ubjedljiviju pobjedu, ali su akteri na kraju bili saglasni da su, nakon tri vezana poraza, najvažniji osvojeni bodovi.

Pružili su bh. fudbaleri prilično neubjedljivu partiju, ali su prema specijaliziranoj platformi Sofascore, najbolji pojedinci utakmice bili napadači.

Najbolju ocjenu 7.5 dobio je Nemanja Bilbija, koji je sinoć prvi put u karijeri nastupio za BiH od prve minute. Napadač Zrinjskog je na terenu proveo 78 minuta, a upisao je asistenciju za prvi, uz velike zasluge za drugi gol našeg tima.

Nešto slabiju ocjenu 7.4 dobili su Edin Džeko, strijelac prvog pogotka na utakmici, te Miralem Pjanić. Najlošije ocijenjeni igrač BiH bio je Amar Dedić (6.4).

Reprezentacija BiH svoj naredni meč kvalifikacija za EURO igra već u ponedjeljak protiv Islanda u gostima, protiv kojeg će morati pružiti mnogo bolju partiju želi li osvojiti nova tri boda i ostati u igri za drugo mjesto.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista