MENI

1

KK ‘Buk’ Goražde ovog vikenda domaćin državnog prvenstva u kajaku na divljim vodama

Kajakaški klub “Buk“ Goražde ovog vikenda domaćin je državnog otvorenog prvenstva BiH u kajaku na divljim vodama u disciplinama slalom, sprint i spust – klasik.

Zamjenik predsjednika KK “Buk” trener Sanin Herenda podsjeća da je organizaciju ovog atraktivnog sportskog događaja klubu  povjerio Kajakaški savez BiH uz napomenu da su u završnoj fazi pripreme za njegovog održavanje.

– Glavne tehničke pripreme su završene na svim poljima, postavljene su i  staze, a sada se pripremamo za doček brojnih gostiju iz raznih zemalja i paralelno radimo treninge sa djecom. Očekujemo učešće klubova iz BiH, Sjeverne Makedonije, kao i brojnih gradova iz Srbije poput Čačka, Kraljeva, Bajine Bašte i drugih. Prijave nismo zatvorili zbog gostiju koji su čekali da obezbijede neophodna sredstva i ostalo i sve njih dočekat ćemo otvorenog srca u gradu na Drini – kazao je Herenda.

Dvodnevno takmičenje počinje u subotu, 16. septembra od 11 sati.

– U subotu je planirana disciplina slalom dok će se u nedjelju učesnici takmičiti u disciplini spust u dva dijela – spust klasik i sprint, a u nedjelju startamo od devet sati. Takmičenja su cjelodnevna jer imamo i pojedinačne i ekipne vožnje, a sve će biti krunisano proglašenjem najuspješnijih i dodjelom pehara i medalja u nedjelju popodne. Pozivam sve naše građane da podrže učesnike i goste jer ovaj događaj vraćamo u naš grad nakon niza godina i nastojat ćemo da održimo kontinuitet u organizovanju ovakvih manifestacija, ali i animiramo druge klubove u BiH kako bi i oni u svojim gradovima održali ovakve i slične manifestacije – kazao je Herenda.

Prvi učesnici državnog prvenstva već su stigli u grad na Drini iz AKK “Duga” Zavidovići čiji predsjednik Suad Slipić ističe kako ga posebno raduje činjenica da se disciplina slalom nakon sedam godina pauze vraća u program državnih prvenstava.

– To je inače olimpijska disciplina što za našu djecu koja vrijedno rade i treniraju pruža jednu novu dimenziju, da budu novi kandidati za jednu atraktivnu disciplinu punu adrenalina, pogotovo ovdje na prelijepoj rijeci Drini na kojoj se ima gdje trenirati – kazao je Slipić.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista