MENI

2

Kolašinac junak Marseilla!

Ligue 1 je u 15. kolu donijela jedan od klasika francuskog nogometa. Monaco je u Kneževini dočekao Marseille i vidjeli smo veoma lepršavu i atraktivnu utakmicu koja je završena na dramatičan način u devetoj minuti sudijske nadoknade.

Ljubitelji nogometa su zaista mogli uživati u utakmici koja je opravdala ulogu derbija u pravom smislu te riječi. Postignuto je pet golova i konačan rezultat od 2:3 bacio je u delirijum gostujuće navijače jer su njihovi ljubimci do pobjede došli u 99. minuti susreta.

Poveli su gosti s Velodroma u 35. minuti, a mrežu Monaca pogodio je iskusni Čileanac Alexis Sanchez. Da se na odmor ode remijem pobriuno se Ben Yedder koji je ralizovao penal u 45. minuti za 1:1. Nastavak meča donio je zanimljiv nogomet, nastavile su ekipe da igraju otvoreno i lepršavo, redale su se prilike pred golovima, a na novi gol čekalo se do 73. minute.

Monaco je stigao do preokreta, kada je Volland na asistenciju Golovina pogodio za 2:1.Gosti su se brzo trznuli nije im preokret domaćin poremetio puno sistem igre. Marseille je nakon gola Monaca stvorio nekoliko ozbiljnih akcija i poluprilika, a u 83. minuti stižu do poravnanja. Payet je asistirao, a Veretout pogodio za 2:2.

Do kraja meča oba tima su stvarala šanse, a kada se činilo da će derbi završiti 2:2 šok u Kneževini. Igrala se deveta minuta sudijske nadoknade kad je naš Sead Kolašinac sjajno skočio nakon prekida i pogodio mrežu Monaca za eksploziju među navijačima Marseilla. 

Sead Kolašinac u igru je ušao u 83. minuti umjesto Gigota i na kraju postao junak

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista