MENI

4

Komemorativna sjednica povodom smrti nekadašnjeg fudbalera Seada Jesenkovića

U povodu smrti nekadašnjeg igrača i trenera FK Sarajevo Seada Jesenkovića, koji je preminuo 22. novembra u Sarajevu u 81. godini, jučer je u Pozorištvu mladih održana komemorativna sjednica.

Komemoraciji su osim članova porodice prisustvovali igrači iz nekoliko generacija sarajevskog kluba, te poštovaoci lika i djela Seada Jesenkovića. 

Skupu se obratio nekadašnji suigrač u šampionskom timu Sarajeva Mirsad Fazlagić koji evocirao uspomene na zajedničke dane u sportskim karijerama, te nekadašnji igrači iz kasnijih generacija Nijaz Meradnović i Amar Ferhatović.

Jesenković će biti upamćen kao dio prve šampionske generacije kluba s Koševa 1967. godine. Bio je neizostavan član prve postave Bordo tima koji je osvojio titulu u prvenstvu tadašnje SFRJ.

Odigrao je 161 utakmicu za FK Sarajevo i postigao  jedan gol. Računajući i nezvanične utakmice, sakupio je ukupno 256 nastupa za Sarajevo.

Po završetku igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu, a većinu trenerske karijere proveo je upravo na svom Koševu gdje je radio u stručnom štabu prvog tima, ali i sa omladinskim kategorijama. U sezonama 1998/99. i 2001/02. u nekoliko je navrata predvodio prvi tim sa klupe.

Sead Jesenković je sahranjen 24. novembra sa sarajevskom mezarju Grličića brdo.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista