MENI

kosarkasi-bosne-u-srijedu-protiv-vojvodine-zapocinju-takmicarsku-sezonu-l-a55a0c866272a4c039869a734df2ac01_66f12e5291c6a

Košarkaši Bosne u srijedu protiv Vojvodine započinju takmičarsku sezonu

Košarkaši sarajevske Bosne Meridianbet novu takmičarsku sezonu započinju ove sedmice gostovanjem ekipi Vojvodine u Novom Sadu, u okviru ABA 2 lige.

Ligu će ove sezone igrati 16 klubova, podijeljenih u četiri grupe po četiri tima, u sistemu po kojem će igrati svako sa svakim kući i u gostima, a plasman u narednu fazu (Top 8) takmičenja izborit će najbolje dvije ekipe iz svake grupe. Tamo će se formirati dvije nove grupe sa po četiri tima, a po dvije najbolje ekipe iz obje grupe plasirat će se u polufinale.

Bosna se u ovo takmičenje plasirala nakon što joj je liga uručila specijalnu pozivnicu, a prethodno je u finalu kvalifikacija izgubila upravo protiv ekipe Vojvodine. Bosna je u žrijeb ušla iz 3. šešira, gdje je voljom žrijeba izabrana u grupu B, zajedno sa u Vojvodinom, Sutjeskom iz Nikšića i Rabotničkim iz Skoplja.

“Studente“ s klupa predvodi novi trener, Crnogorac Zoran Kašćelan, koji je dvije i po godine uspješno predvodio banjalučki Borac.

Ekipa je dovela desetak novih košarkaša, a posljednji koji je stigao u redove Bosne je reprezentativac BiH Adin Vrabac, koji u redove sarajevskog tima dolazi iz francuskog Evreuxa. U ekipu su ranije stigli i američki košarkaši Jarrod West, Dimitrius Underwood, Christian Lutete, a vjernost klubu potpisalo je i nekoliko mladih reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Bosna je odličnu provjeru imala sredinom septembra kada se u Sarajevu igrao 17. Memorijal “Mirza Delibašić“, gdje je Bosna zauzela 3. mjesto. U prvom, polufinalnom meču, Kašćelanovi košarkaši izgubili su od Dinamo Sassarija sa 73:67, a potom su u utakmici za treće mjesto pobijedili novog člana ABA lige – ekipu Dubaija, rezultatom 81:73.

U prošloj sezoni, nakon 14 godina, Bosna je osvojila Kup Bosne i Hercegovine “Mirza Delibašić“, regularni dio Prvenstva BiH okončala je na drugom mjestu, a zatim je u polufinalu playoffa s ukupno 2:2 poražena od ekipa Borca.

Prvi susret nove sezone ABA lige 2, “Studenti“ će igrati u srijedu, 25. septembra protiv ekipe Vojvodine s početkom u 20 sati.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista