MENI

1

Košarkaši Reala u polufinalu Kupa kralja nakon trijumfa nad Valencijom, Musa solidan

Real Madrid se plasirao u polufinale španskog Kupa kralja nakon što je sinoć na završnom turniru u Badaloni savladao Valenciju.

Veći dio meča Kraljevi su bili u prednosti, ali Valencia je uspjevala držati rezultatski priključak i činiti meč neizvjesnim.

Vrhunac drame je uslijedio tri minute prije kraja kada su Šišmiši izjednačili na 79:79, a zatim poenima Harpera s linije slobodnih bacanja i poveli sa 79:81. Ipak, Real tada na krilima Gabriela Decka kreira seriju od 6-0 za prednost 85:81.

Posebno je uzbudljiv bio posljednji minut. Valencia je imala napada na 26 sekundi prije kraja kod vodstva Madriđana 86:85. Chris Jones, međutim, nije uspio realizovati dva posljednja šuta i Kraljevi su mogli da slave.

Madridsku ekipu predvodili su Gabriel Deck sa 19 poena i Mario Hezonja koji je ubacio 3 manje. Džanan Musa je bio solidan s devet poena te po tri skoka i asistencije. Jones je bio najefikasniji kod Valencije i na susretu sa 20 ubačaja. U polufinalu “Kraljeve” očekuje okršaj sa Unicajom koja je nakon produžetaka šokirala Barcelonu 87:89. Za Unicaju je nastupio i Nihad Đedović, ali bez poenterskog učinka.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista