MENI

3

Košarkašice BiH sinoć otputovale u Australiju, Jonquel Jones kasni zbog WNBA finala

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine krenula je sinoć na put do Australije gdje će po prvi put u historiji nastupiti na smotri najboljih selekcija planete.

Izabranice Gorana Loje su igračice: Milica Deura, Nikolina Elez, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Nikolina Delić, Matea Tavić, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Hanna Halilović, Ajla Selimović, Ajla Ikanović i Jonquel Jones koja će se ekipi priključiti u Sidneyu nakon što odigra WNBA finale sa svojim timom Connecticutom. Jedna utakmica finala protiv Las Vegas Acesa je odigrana. Sutra se igra druga, a u četvrtak treća. Ukoliko bude potrebe za četvrtu ili petu utakmica, one će se igrati 18. i 20. septembra. Marica Gajić ovog puta neće biti s ekipom jer očekuje prinovu.

Po dolasku u Australiju, gdje je već doputovalo nekoliko učesnika Svjetskog prvenstva, Zmajice će obaviti završni dio priprema.

Mundobasket se održava od 22. septembra do 1. oktobra, a u grupi A s reprezentacijom BiH još su selekcije SAD, Belgije, Portorika, Južne Koreje i Kine.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista