MENI

4

Košarkašice Čelika žele pobjedu u prvom ovosezonskom meču protiv Play-offa

Ženski košarkaški klub Čelik, nakon dvije uvodne gostujuće utakmice, u subotu će u okviru 3. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine biti prvi put ove sezone u ulozi domaćina, a protivnik će im biti sarajevski Play-off (17.00 sati).

Zeničanke su u prvom kolu savladale tuzlansko Jedinstvo Dženex s 63:75, ali su u prošlom kolu u gostima poražene od brčanskih Lavova s 60:80.

– Play-off ove godine igra u podmlađenom sastavu. Pored Berine Tekač i Azre Nikšić tu su, praktično, ostatak ekipe sve juniorke. Očekujem maksimalan pristup svoje ekipe i nadam se pobjedi.

Ono što je pozitivna stvar je da nam se, poslije jednomjesečne pauze, na teren vraća Amna Isaković, koja nam je nedostajala u prethodnim utakmicama. Pogotovo u ovoj posljednjoj utakmici protiv ekipe Lavova, gdje smo izgubili 20 razlike.

Rezultat sigurno nije realan, pogotovo što smo prvu četvrtinu odigrali sjajno. U drugoj smo četvrtini uspjeli dati samo sedam poena- istakla je na današnjoj pres-konferenciji trenerica Aida Kalušić, koja je istakla kako su bile mekane na vanjskim pozicijama.   

Drago joj je, dodala je, što se vraća Isaković, čija im je energija i kvalitet u odbrani i napadau nedostajao te da će u nastavku s njom biti sigurno lakše.

Kalušić je kooptirana u stručni štab seniorske ženske reprezentacije, za koju su poziv dobili i tri igračice zeničkog tima- Ajla Selimović, Almedina Ahmić i Sanja Radulović. 

-Kao igrač, nosila sam taj dres sa ponosom. Kao trener, to je jedna posebna dimenzija- kazala je Kalušić, koja je istakla kako joj je velika čast što će raditi u državnom seniorskom timu u ulozi pomoćne trenerice.

ŽKK Čelik ove je godine napravio saradnju s Omladinskim košarkaškim klubom Zenica, čiji je predstavnik Behudin Bajgorić najavio kako će ovog vikenda na Ilidži protiv Implus odigrati prvi meč A1 lige Federacije BiH. Pored Implusa i OKK Čelika, dodao je, ove će godine u A1 ligi igrati sarajevska ekipa Čengić Vila, Konjic, Iskra iz Bugojna, Travnik, G-Star iz Gračanice i Tuzla – Ze iz Tuzle.

-Dakle, osam je klubova u A1 ligi. Moram da istaknem da je primarni cilj ovog takmičenja i učešća u A1 ligi afirmacija mladih, talentovanih košarkašica iz Zenice – OKK Zenice i KŽK Čelika. To je jedan mladi razvojni tim, sa talentovanim igračicama koje zaslužuju da igraju A1 ligu, a prosjek godina je samo 15.

Dakle, imat ćemo priliku, kroz domaće utakmice, da vidimo s kakvim potencijalom računa u budućnosti zenička ženska košarka- kazao je Bajgorić, koji je napomenuo da su napravili bazu od 15-ak mladih košarkašica.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista