MENI

1

Kraljevima nije pomogao ni sjajni Musa, Milano prekinuo niz od 10 pobjeda Crvene zvezde

U okviru 14. kola košarkaške Eurolige ekipa Real Madrida je igrala u gostima protiv Žalgirisa, dok je Crvena zvezda na svom parketu dočekala Milano.

Kraljevi su u veoma izjednačenoj i tvrdoj utakmici, nakon nove drame doživjeli poraz od ekipe Žalgirsa rezultatom 81:72 . Ključni momenat utakmice dogodio se na samo dvije minute do kraja, kada je ekipa iz Litvanije serijom 6:0 došla do pobjede.

Kod pobjedničke ekipe najbolji su bili Keenan Evans sa 20 poena i Edgaras Ulanovas sa 19 poena, dok su u ekipi Reala bolji od ostatka ekipe bili Džanan Musa sa 22 poena i četiri skoka, te Mario Hezonja sa 17 poena i također četiri skoka.

Armani Milano prekinuo je nevjerovatni niz Crvene zvezde od dolaska Duška Ivanovića na klupu. Nakon šest vezanih pobjeda u Euroligi i 10 u svim takmičenjima, ekipa iz Italije je uspjela pobjediti crveno-bijele nakon drame u finišu meča sa 67:71

Bivši igrač Zvezde je predvodio Milano do pobjede Billy Baron sa 19 poena, te dva skoka i dvije asistencije, a pratio ga je Brandon Davies sa 15 poena. U domaćem timu najviše poena 20, postigao je Filip Petrušev, dok istakao i Luca Vildoza sa 16 poena.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista