MENI

1

Krnjić: Imam dva naslova prvaka Evrope, ali nadam se da najbolje od mene tek dolazi

Klub borilačkih vještina “Isak-Ze” iz Zenice, povodom nedavnog osvajanja naslova prvaka Evrope u Senshi asocijaciji svog najpoznatijeg i najuspješnijeg člana, Ahmeda Krnjića iz Kaknja, održao je pres-konferenciju na kojoj je predstavnik glavnog sponzora zeničke kompanije “Almy” nagradio ovog borca s 10.000 KM.

Krnjić je prije četiri godine postao vlasnikom naslova evropskog prvaka u WAKO Pro K-1, a nedavno se u bugarskom gradu Varni okitio i pojasom evropskog prvaku u ful kontaktu u kategoriji do 95 kg Senshei asocijacije. Novu je titulu osvojio pobjedom nad ISKA prvakom svijeta Brunom Suzanom iz Portugala.

Trener Mersed Mulić istakao je kako su naporno radili punih godinu dana, a što je rezultatiralo novom titulom prvaka Evrope.

– Znali smo da je protivnik jak i da može primiti mnogo udaraca, ali je najbitnije da je Ahmed pobijedio i da je iz meča izašao bez ikakvih povreda. Odmah smo nastavili sa pripremama za ono što ga čeka u narednom periodu – kazao je Mulić, koji je podvukao da je meč protiv Suzana protekao upravo kako su i bili planirali.

– Ovo nije samo moj lični uspjeh, nego je i uspjeh cijele države. Ne samo našeg kluba i našeg grada – istakao je Krnjić, koji je napomenuo kako mu je u dosadašnjoj karijeri ovo bila i druga titula prvaka Evrope.

Nada se kako to nije sve od njega te smatra kako je tek na početku karijere. 

– Tek očekujem ono najbolje. Što se tiče narednih mečeva, odnosno priprema, već u decembru bih trebao raditi meč na Ilidži. Još nije zvanično, ali vjerujem da ću ga raditi. Početkom naredne godine trebao bih ponovo raditi i meč u ONE Championshipu. Za narednu godinu u planu nam je i da se, u okviru Memorijalnog turnira “Husein Selimović-Musa” u Zenici, održi meč za titulu profesionalnog prvaka svijeta. Pa da, nakon dvije titule prvaka Evrope, u Zenicu i BiH donesem i naslov prvaka svijeta – najavio je Krnjić, koji je podsjetio da je zadnji svjetski prvak bio Dževad Poturak iz Sarajeva.

Vlasnik kompanije “Almy” Ismet Begić istakao je kako im je velika čast što imaju “ovakvog jednog borca i sportistu”.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista