MENI

9999,

Kup Bosne i Hercegovine: Sarajevo gostuje u Gornjem Vakufu, Velež u Visokom, Slavija u prvom odigranom meču savladala Leotar

Nakon što je jučer odigrana prva utakmica šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, danas je na programu deset utakmica.

Pobjedom Slavije nad Leotarom rezultatom 2:1, jučer je započelo takmičenje u Kupu Bosne i Hercegovine. U okviru šesnaestine finala, odnosno prvog kruga takmičenja, danas će se odigrati deset utakmica.

U centru pažnje će biti gostovanje Sarajeva u Gornjem Vakufu kod Sloge. Nema sumnje da će ta utakmica privući veliki broj gledalaca, a za nju je osiguran i direktan prijenos na MyTV. Utakmica počinje u 15:30.

Zanimljivo će biti i u Visokom gdje će domaća Bosna ugostiti Veleža. Bit će to prvo gostovanje Veleža u Visokom nakon 2019. godine, kada su pobjedom od 2:0 osigurali povratak u društvo najboljih. Svi mečevi igraju se od 15 sati i 30 minuta izuzev duela u Bijeljini gdje se sastaju Radnik i Sloga Doboj.

U ostalim utakmicama se sastaju:

Bratstvo Bosanska Krupa – Zvijezda 09

Brotnjo – GOŠK

TOŠK – Igman

Sloga Gornji Vakuf – Sarajevo

Radnik Bijeljina – Sloga Doboj (18:30)

Tomislav – Posušje

Laktaši – Goražde

Stupčanica – Rudar Prijedor

Kozara – Jedinstvo

Sutra od 19:00 se igra utakmica između Slobode i Željezničara na Stadionu Tušanj, a ona će biti u direktnom prijenosu na My TV.

Utakmice Tekstilac – Tuzla City, Radnik Hadžići – Borac, Čelik – Zrinjski i Sutjeska – Široki Brijeg su odgođene, zbog zaostalih dueal u Premijer ligi BiH. Termin ovih utakmica bit će određen naknadno.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista