MENI

4

Kup Italije: Inter golom Darmiana savladao Atalantu, Džeko priliku dobio sa klupe

Nogometaši Intera su u okviru četvrtfinala Kupa Italije savladali Atalantu rezultatom 1:0. Atalanta je uspjela na početku meča odigrati odličan presing na zadnju liniju Intera, međutim terensku nadmoć nisu krunisali pogotkom.

Nerazzurri tek od 15. minute se uspjevaju osloboditi pritiska i preko Lautara Martineza napraviti probleme zadnjoj liniji gostujuće ekipe.

Hakan Calhanoglu je u finišu prvog poluvremena imao najbolju priliku za Inter. Turski internacionalac je šutirao sa velike distance, ali je lopta na njegovu žalost pogodila stativu.

Imali su gosti sjajnu priliku preko Joakima Maehlea koji se nije najbolje snašao nakon odbijene lopte, a prvi pogodak pao je u 57. minuti Martinez je sjajno uposlio Mattea Darmiana koji je ušao u šesnaesterac i sjajno pogodio i suprotni ugao.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je u igru ušao u 71. minuti kada je igru napustio Lukaku. Do kraja susreta nije bilo većih prilika, a Inter je kontrolisao utakmicu i na kraju zasluženo slavio. U borbi za finale Inter čeka boljeg iz duela Juventusa i Lacija.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista