MENI

1

Kyrie Irving ima novi klub, sa NBA superzvijezdom ide po prsten

Kako objavljuje dio američkih medija Kyrie Irving, NBA zvijezda karijeru će nastaviti u Dallasu.

Službeno još nije potvrđen posao između ova dva kluba, ali navodi se kako će Irving ubuduće biti najveća pomoć Slovencu Luki Dončiću u Dallasu, dok u suprotnom smjeru sele Spencer Dinwiddie i Dorian Finney-Smith uz nekoliko izbora drafta.

Posljednjih dana se glasno govorilo o odlasku Irvinga iz Brooklyna te bi, potvrdile si ove informacije, 30-godišnji Irving zaigrao u četvrtom NBA klubu. Karijeru je počeo u Clevelandu, zatim seli u Boston pa do Brooklyna. U karijeri je Irving osam puta zaigrao na All Star utakmici, bio je MVP te utakmice 2014., a dvije godine ranije je ponio epitet najboljeg novajlije NBA lige.

U vrijeme pandemije koronavirusa bio je najžešći protivnik vakcinisanja zbog čega je propustio i kratki dio karijere, a vrlo često je zbog svog karaktera bio u epicentru raznih manjih i većih skandala. Ukoliko se ovaj dogovor obistini Dallas bi sa Lukom Dončićem i Irvingom mogao istaći kandidaturu za napad na titulu dok Brooklyn ekipu gradi oko Kevina Duranta uz sjajne defanzivce koje su dobili tradeom.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista