MENI

lalala_65cf708a63cf2

Lana Pudar stigla u BiH: Ovo je neopisiv osjećaj sreće i zadovoljstva!

Najbolja plivačica Bosne i Hercegovine Lana Pudar stigla je na Međunarodni aerodrom Sarajevo iz Dohe.

Nakon dolaska je upriličena i konferencija za medije, koju ste mogli pratiti na Vijesti.ba.

Bh. sirenu su brojni prijatelji, kolege, članovi porodice, ali i oni koji prate i podržavaju njene uspjehe dočekali uz izraze oduševljenja.

Na konferenciji je komentarisala svoje utiske, te kako je zadovoljna svojim nastupom, a novinari su postavili, između ostalog, i njenom treneru pitanje, kako je on zadovoljan njenim nastupom.

Na pitanje kako su se pripremali za ovo takmičenje, trener Goran Grahovac je naveo da je cijela sezona bila naporna.

“Bilo je jako teško da se tempira forma, morali smo da rizikujemo tako da smo ušli rasterećeno u ovo svjetsko prvenstvo. Posljednih 10 dana smo se vratili u ritam takmičarskog plivanja tako da je Lana iz dana u dana ona ‘hvatala’ taj osjećaj za vodu”, poručio je Grahovac.

Naglasio je da su to definitivno pokazale utrke kvalifikacija i finala.

“On je iz trke u trku bila bolja. Da je bilo još tih par metara, sigurno bi osvojila zlato”, kazao je.

Damir Đedović, trener bh. plivačice, glede očekivanja, kazao je kako su u razgovoru sa trenerom Goranom, i sa Lanom bili svi, zaista, nekog mišljenja da nije postojao teret očekivanja nekih rezultata.

“Neki dan smo baš razgovarali i Goran je jedan dobar podatak izvukao – da je njeno najbrže vrijeme u februaru do sada ikad isplivano bilo 2:13, čini mi se. Tako da, poprilično smo digli ljestvicu za ovaj period godine. Tako da, dago mi je zaista zbog nje – zaslužila je.

On je naglasio i kako je Lana teško radila u prethodnom periodu.

“Nije sve išlo kako je trebalo, međutim, izvukla je maksimum, i, iskreno, za mene najdraža medalja koju je do sad osvojila”, naveo je.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista