MENI

1

Legenda se vraća na veliku scenu!

Legendarni japanski ski-skakač pedesetogodišnji Noriaki Kasai namjerava da se vrati u Svjetski kup iako u junu 2023. godine puni čak 51. godinu!

On je pravi dokaz da godine su samo broj, a Kasai se osjeća kao mladić. Generalna proba pred povratak bio je Ljetni Grand Prix ove godine u Hakubi gdje je zauzeo treće mjesto i dokazao da ima još šta da pokaže.

(FILES) This file photo taken on December 29, 2017 shows Japan’s Noriaki Kasai soaring through the air during his training jump of the ski jumping event in Oberstdorf, southern Germany. Japanese ski jumper Noriaki Kasai could become the first athlete to compete at eight Winter Olympics after being selected for next month’s Pyeongchang Games, officials said on January 7, 2018. / AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

Posljednje informacije govore da bi se Kasai mogao pojaviti na novom izdanju tradicionalne Novogodišnje turneje koja počinje 29. decembra u Obertstdorfu, ali nije precizirano na kojoj od četiri tradicionalne skakonice možemo gledati Kasaija.

“Cilj za ovu sezonu je vratiti se u Svjetski kup. Do sada sam u njemu nastupio 569 puta. Ciljam na 600”, rekao je Japanac, a prenosi poljski Eurosport.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista