MENI

13

Legendarni Javier Zanetti otvorio restoran na čijem centru su kopačke najpoznatijih nogometaša svijeta, mjesta je našao i za jedne iz Bosne i Hercegovine

Nekadašnji argentinski nogometaš Javier Zanetti nakon završetka igračke karijere obnaša funkciju potpredsjednika Intera, a odlučio je da se okuša i u ugostiteljstvu.

U Milanu sada ima dva restorana, a samo otvorenje i jednog i drugog je privuklo mnogo pažnje kao i detalji koji krase restorane.

Posljednje otvoreni restoran nosi naziv El Patio del Gaucho (Čuvarevo dvorište) i njegov je drugi restoran u stilu argentinskih stejk restorana i nalazi se nedaleko od stadiona Intera.

Zbog previše obaveza u Interu jasno je da Zanetti ne može voditi brigu o restoranu, ali njegova supruga Paola je uskočila kako bi mu pomogla.

Ono što je posebno oduševilo mnoge jeste unutrašnjost restorana koju je Zanetti posebno osmislio sa svojim dizajnerima jer je napravio zaista fantastičan ambijent. Želio je Zanetti da njegov restoran odiše elegancijom, ali i da ima nogometnog štiha pa je svoje uspjehe koje ima u tom sportu iskoristio i za dizajn unutrašnjosti ovog restorana.

Obzirom da je kroz dugogodišnju karijeru sa protivnicima i saigračima razmjenio brojne rekvizite mnoge od njih je izložio u restoranu što je goste ostavilo bez teksta.

@leoromanuu

Javier Zanetti’s restaurant in Milano. You must see this place.

♬ Calm Dooowwnnn Lalalaaa (Remix) – FAITAH NADA

Većinom se radi o kopačkama koje su nosile najveće zvijezde nogometa, a između ostalih, tu su kopačke koje su pripadale Ronaldu, Vieriju, Ronaldinhu, Adrianu, Maldiniju, Raulu, Messiju, Agueru, Rivaldu, Zamoranu, Kaki, Xaviju, Mihajloviću, Tottiju, Ibrahimoviću i mnogim drugim zvijezdama nogometnim zvijezdama, a primjetili smo i tenisice njegovog sunarodnjaka i još jedne legende Argentine Luisa Scole, košarkaškog reprezentativca Gaučosa.

Ono što se može primjetiti na jednom videu koji je objavljen na TikToku, njegov restoran krasi i zastava Bosne i Hercegovine, kako u potpisu predmeta koji je arhiviran tako i na kopačkama Edina Džeke koje su također izložene u restoranu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista