MENI

2

“Levalea” iz Nikšića pobjednik Međunarodnog rukometnog turnira “Mevzeta Perla Balja”

Ekipa ŽRK “Levalea” iz Nikšića pobjednik je 28. Međunarodnog memorijalnog turnira “Mevzeta Perla –Balja” koji je održan u Goraždu. Drugo mjesto pripalo je ekipi domaćina, ŽRK “Goražde”, dok je treće mjesto osvojila ekipa ŽRK “Živinice”.

Najbolji strijelac turnira je Sanja Andrijašević iz ekipe “Levalea”, za najboljeg golmana proglašena je Azra Balić, članica ŽRK ”Goražde” dok je za najbolju igračicu turnira i rukometašicu koja svojom igrom najviše podsjeća na Mevzetu Perlu Balju, proglašena Jelena Kuzman, članica ekipe “Levalea”.

Priznanja najuspješnijim ekipama i rukometašicama uručili su delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH iz BPK Goražde Nezim Alagić, predsjednik Skupštine ŽRK “Goražde” Suljo Đogo te predsjednik Upravnog odbora ovog kluba Almas Odžaković.

Turnir u okviru obilježavanja dana oslobođenja, Dana BPK i Grada Goražda, organiziran je u znak sjećanja na Mevzetu Perlu Balju, jednu od najuspješnijih rukometašica u historiji ovog sporta u Goraždu. Prerana smrt zauvijek ju je odvojila od sportskih terena i njenih sugrađana koji su u njenu čast pokrenuli memorijalni turnir koji nosi njeno ime.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista