MENI

123

Lewis Hamilton smatra da Red Bull ima najbrži bolid ikad

Lewis Hamilton smatra da nikad nije vidio bolid tako brz kao što je ovogodišnji Red Bull RB19, čak ni u godinama dominacije njegovog tima kada su se za naslov borili samo on i njegov timski kolega.

Red Bull je drugu utrku zaredom ostvario dvostruku pobjedu, a za dodatnu demonstraciju moći pobrinuo se kvar u kvalifikacijama koji je Verstappena prisilio na start s 15. mjesta.

Već na pola utrke Verstappen je bio drugi iza Pereza i utrka se pretvorila u obračun Red Bullovih vozača koji je na kraju pripao Perezu.

Na putu prema drugom mjestu Verstappen je s lakoćom prestizao suparnike zahvaljujući superiornoj brzini Red Bulla na pravcu, što je impresioniralo i Hamiltona. “Definitivno nikad nisam vidio tako brz bolid,” rekao je Hamilton.

“Mislim da kad smo mi bili brzi, nismo bili tako brzi. Mislim da je ovo najbrži bolid koji sam ikad vidio, posebno u odnosu na ostale.” “Ne znam kako ili zašto, ali prestigao me s prilično ozbiljnom brzinom. Nisam se ni zamarao blokiranjem jer je razlika u brzini jednostavno bila ogromna.”

Hamilton je utrku završio na petom mjestu, iza timskog kolege Russella, i kaže da je možda mogao bolje da je bio bolji u subotu u kvalifikacijama.

One Response

  1. Djecak je stvarno u pravu, cak govori istini, najbrzi bolid kojeg je vidio, ipak je on sjedio u najbrzem i najdominantnijem, e to je razlika🤣🙈

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista