MENI

4

Manchester City i Liverpool spektakularnim duelom najavili nastavak sezone

Manchester City i Liverpool odigrali su sinoć na Etihadu fenomelanaln meč u osmini finala EFL Kupa, a na kraju utakmice za pamćenje slavio je City 3:2 i prošao među osam najboljih timova u takmičenja.

Očigledno su se igrači oba tima zaželjeli klupskih obaveza pa su se sinoć golovi redali kao na traci. Bez odbrana se igralo većinu meča, a već u prvoj minuti Erling Haaland je bio u velikoj šansi, ali nije uspio pogoditi mrežu Liverpoola, koji odmah uzvraća preko Nuneza, također neprecizno.

Međutim, napadaču reprezentacije Norveške ne treba dva puta davati šansu za pogodak u 10. minuti Haaland je pogodio na asistenciju De Bruynea za 1:0. Nije dugo trajalo slavlje Građana, 10 minuta kasnije Fabio Carvalho koristi sjajnu asistenciju Jamesa Milnera i pogađa za 1:1.

City je bio dominantan u većem dijelu prvog dijela, ali je i Liverpool imao šanse da dođe do pogodaka. Imali su pogođen okvir gola, a u finišu prvog dijela Nunez ne pogađa iz dobre pozicije. Tim Pepa Guardiole je promašio mnogo toga. Junak je bio golman Redsa Kelleher koji je poskidao sve što je mogao u prvom dijelu. Čuvar mreže Liverpoola istakao se u 36. minuti nakon što je čudesno odbranio udarac Gundogana te u nastavku akcije i Akea, pa je bilo pravo čudo što je nakon prvih 45 minuta bilo samo 1:1.

City u 47. minuti dolazi do 2:1. Rodri je uposlio Riyada Mahreza sjajnom loptom, a Alžirac postiže prekrasan gol za 2:1. Već u narednom napadu Liverpool je izjednačio. Oxlade-Chamberlain u prvom dodiru s loptom perfektno pronalazi Nuneza, ovaj bježi odbrani Građana i dodaje do Mohameda Salaha koji pogađa za 2:2.

U 58. minuti City stiže do trećeg vodstva u sinoćnjem meču i na kraju će se isposstaviti i konačnog. De Bruyneova lopta ponovo ima oči, a Nathan Ake je ovog puta na pravom mjestu za 3:2.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista