MENI

image-39

Manchester City ne zaboravlja Džeku

Manchester City je na svojoj stranici danas objavio kompilaciju svih pogodaka Edina Džeke u dresu njihovog kluba.

Na današnji dan prije tačno 10 godina Edin Džeko je zablistao na Goodison parku i poveo Manchester City do možda i ključnog trijumfa u borbi za titulu prvaka Engleske.

Građani su savladali Karamele 3:2, a dva pogotka za Manchester City je postigao Edin Džeko. Nije idealno krenulo po Manchester City jer je Ross Barkley pogodio za 1:0 u 11. minuti. Uzvratio je Sergio Aguero u 22. minuti na asistenciju Yaye Tourea, ali brzo nakon toga mora da izađe iz igre zbog povrede.



U igru je potom ušao Fernandinho, a teren napada pao je na leđa Edina Džeke i on je to uradio vrhunski. Pogocima u 43. i 48. minutu na asistencije Jamesa Milnera i Samira Nasrija vode Građane na +2, 3:1. Uspio je Romelu Lukaku da smanji u 65. minutu na 3:2, i to je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Na stranici Manchester Cityja danas ide omaž Dijamantu, a koliki je njegov trag na Etihadu, potvrđuju i ove riječi: “I skoro devet godina od kako je Džeko napustio City, ime bosanskohercegovačkog napadača se još uvijek skandira oko Etihada na dan utakmice.”.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista