MENI

1

Manchester United i Juventus ovjerili prolazak dalje, nestvaran rezultat i debakl Shakhtara u Roterdamu

Odigrani su prvi revanš susreti osmine finala Evropske lige, a u narednu fazu prošli su Manchester United, Juventus i Feyenoord.

Manchester United je i u Andaluziji savladao Betis, protiv kojeg je na Old Traffordu u prvom meču slavio s velikih 4:1. Revanš je bio čista formalnost, ali i sinoć je United slavio pogotkom Marcusa Rashforda koji je u sjajnoj formi sa 1:0.

Još jednu pobjedu ostvario je i Juventus, koji je i u Njemačkoj savladao Freiburg. Bilo je 2:0, te je Stara dama s ukupnih 3:0 prošla u četvrtfinale. Strijelac prvog gola bio je Dušan Vlahović sa bijele tačke u 45. mnuti iako mu je nešto ranije poništen pogodak.

Penal je skrivio Gulde, koji je tada dobio drugi žuti karton, pa je Freiburg cijelo drugo poluvrijeme igrao s deset igrača.

Pobjedu Juventusa je ovjerio Chiesa u sudijskoj nadoknadi.

Nestvaran rezultat smo vidjeli u Roterdamu, gdje je Feyenoord visokom pobjedom od 7:1 protiv Shakhtara osigurao četvrtfinale. Izabranici Arne Slota ne odustaju od napadačkog stila igre, a sve što su promašili u prvom meču koji je završen bez pobjednika 1:1, naplatiti su na uzvratu u Roterdamu.

Feyenoord je slavio sa 7:1, a pogađali su Kokcu (2x), Gimenez, Idrissi (2x), Jahanbakhsh i Danilo. Poraz tima iz Donjecka je u samom finišu “ublažio” Kelsy.

Fenerbahce je sa 1:0 savladao Sevillu, ali to nije bilo dovoljno da prođe dalje jer su Andalužani slavili s ukupnih 2:1.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista