MENI

3

Manijaci sa zanimljive lokacije poručili: Svi na Grbavicu!

Fudbalski klub Željezničar će u petak od 18:30 ugostiti GOŠK iz Gabele na Grbavici, a utakmica već privlači mnogo pažnje.

Pred Plavima sa Grbavice je utakmica sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali ovoga puta igra i rezultat će biti “u drugom planu”.

Razlog tome je što će na utakmici između Željezničara i GOŠK-a navijači Plavih tradicionalno proslaviti rođendan kluba, ovoga puta 102. po redu. Suvišno je podsjećati na proslave Željinog rođendana iz prethodnih godina. One su zaista bile spektakularne i privukle su veliku pažnju, pa to možemo očekivati i ovoga puta.

Osim najvažnijeg datuma u historiji Željezničara, slavit će se i 70. rođendan stadiona u Bulevaru Ivice Osima. Grbavica je svečano otvorena 13. septembra 1953. godine, a na otvaranju Željezničar je savladao Šibenik rezultatom 4:1. Iza Grbavice je velikih, lijepih i teških 70 godina, s toga nema sumnje da će i dio slavlja posvećen njoj biti poseban.

Najvatreniji navijači Željezničara su već počeli sa animiranjem navijača i pozivanjem na utakmicu protiv GOŠK-a.

“102. rođendan kluba je pred vratima!

Već niz godina tradicionalno ga obilježavamo na našem stadionu.

Ovoga puta ćemo to uraditi u petak na utakmici protiv Goška.

Reprezentativna pauza danas završava, te nakon što smo malo uzeli predaha, vrijeme je da razdrmamo naše redove, da se trznemo i da svi ozbiljno pristupimo ovoj utakmici, počevši od samog dolaska.

Termin utakmice nije baš atraktivan, ali je jos manje izgovor za nedolazak. Svaki pojedinac treba raditi na mobilizaciji i potruditi se da nekoga ”dovuče” na stadion.

Ostalo je još par dana do utakmice, treba da se među navijačima Želje priča o tome i evociraju sjećanja na ranije obilježene rođendane, kako bismo u velikom broju pohodili Grbavicu i na taj način dali svoj doprinos, te samim prisustvom učestvovali u obilježavanju rođendana.

Veoma je bitno da naš Željo nastavi pobjednički niz na domaćem terenu pred svojim navijačima, koji će nadamo se i ovoga puta biti 12. igrač.

Ova pauza je dobrodošla igračima, ali i nama navijačima koji smo se valjda uželjeli Grbavice.

Razlog više za dolazak je i veliki jubilej – 70-ti rođendan našeg stadiona!

NEKA DOĐU SVI – BRAĆA, SESTRE I ROĐACI, NEKA DOĐU KRALJEVI I PROSJACI!”, navodi se u objavi Manijaka na Facebooku.

Jutros su iz centra Sarajeva, ispred nedavno otkrivenog spomenika kralju Tvrtku I Kotromaniću, poslali jasnu poruku svima, uz poziv na utakmicu. Nema sumnje da ćemo i u narednim danima svjedočiti sličnim potezima Manijaka.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista