MENI

Foto: Vijesti.ba
Foto: Vijesti.ba

Marić uoči gradskog derbija: Građani se mogu osjećati sigurno

Fudbaleri Zrinjskog i Veleža u subotu od 16 časova na stadionu pod Bijelim brijegom igraju mostarski derbi u 26. kolu Premijer lige BiH.

Kako je Feni rekao glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić, ova je utakmica proglašena skupom visokog rizika.

– Policijska uprava Mostar, koja je nosilac osiguranja, uradila je bezbjedonosnu procjenu na terenu, na osnovu koje je sačinjen plan osiguranja. Postupaće se 24 sata prije utakmice, do okončanja utakmice, odnosno dok se stanje sigurnosti javnog reda i mira ne stavi pod kontrolu – rekao je Marić.

Kako je naglasio, građani se mogu osjećati sigurno jer će policija uraditi svoj dio posla.

Marić napominje da je osiguran dovoljan broj policijskih službenika koji će se pobrinuti da stanje javnog reda i mira bude na zadovoljavajućem nivou. Svi izgrednici, odnosno počinioci, kako Marić dodaje, biće kažnjeni u skladu sa zakonskim propisima.

Govoreći o mogućem organizovanom dolasku navijačkih grupa iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, Marić je rekao da trenutno nemaju službenih informacija da će doći inostrani navijači.

Podsjećamo, posljednjim napetostima u Mostaru doprinijela su dva incidenta, napad i premlaćivanje četvorice mladića u Stocu, gdje su juče privedene još dvije osobe dok se radi na utvrđivanju identiteta ostalih učesnika, te oduzimanje navijačkih transparenata i napad grupe navijača na mladića u Mostaru, no taj slučaj nije prijavljen policiji.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista