MENI

Foto: FK Borac
Foto: FK Borac

Marinović zadovoljan, u Zrinjskom svjesni teške situacije

Fudbaleri Borca savladali su sinoć Zrinjski sa 1:0 u Mostaru i tako napravili ogroman korak ka osvajanju titule prvaka.

Banjalučki tim sada ima 12 bodova prednosti nad aktuelnim prvakom Zrinjskim i sve su prilike da će se šampionska titula nakon tri godine vratiti u Banjaluku.

“Znali smo da dolazimo jako kvalitetnoj ekipi Zrinjskog. Opet, znali smo isto tako da smo i mi u dobroj formi. Dobra utakmica. To prvo poluvrijeme odigrali smo dosta dobro, imali smo i dvije šanse pored gola. U drugom dijelu Zrinjski je imao šanse”, rekao je trener Borca Vinko Marinović, te dodao:

“Ovo je za nas jako bitna pobjeda. Odigrali smo dobru utakmicu, posebno taktički, a ovom prilikom bih čestitao igračima na zalaganju i zaista smo u sjajnom nizu”.

Sa druge strane, u Zrinjskom su svjesni da odbrana titule postaje gotovo nemoguća misija.

“Bili smo nesigurni pogotovo u zadnjoj liniji. Borac je to znao da iskoristi. Na poluvremenu smo napravili neke korekcije krenuli ofanzivnijei imali par šansi, ali na našu nesreću nismo zabili. Borac je zasluženo slavio i na dobrom je putu da uzme titulu”, rekao je Mario Ivanković, pomoćni trener Zrinjskog nakon meča.

Prvoplasirani Borac sada ima 55 bodova, dok drugoplasirani Zrinjski ostaje na 43. Do kraja sezone u WWin ligi je još 11 kola.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista