MENI

BIH_POR_10

Martinez: Nije bio problem u selekciji BiH, mi smo počeli jako i donosili dobre odluke

 Portugal je pobjednički niz u kvalifikacijskoj grupi J za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj nastavio sinošnnjim uvjerljivim trijumfom na zeničkom Stadionu “Bilino polje”, savladavši selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 5:0.

Bio je to osmi trijumf izabranika Roberta Martineza, koji imaju maksimalna 24 boda te gol razliku 32:2. Sinoć su sve obavili već u prvom poluvremenu pa je selektor Roberto Martinez imao puno razloga za zadovoljstvo. Pohvalio je svoje nogometaše, za koje je kazao da uvijek uživaju igrati za državni tim, uprkos činjenici da su već ranije izborili plasman na EURO.

– Danas nije bio problem u selekciji BiH. Mi smo počeli izuzetno snažno, kontrolisali smo teren i donosili dobre odluke. To je kvalitet koji se morao pokazati.

Drugo su poluvrijeme domaćini se presložili i bili su kompetativni te više nismo mogli igrati kako smo igrali u prvom poluvremenu – kazao je Martinez, koji je najavio da će u narednom periodu pokušati igrati jake utakmice, kako bi se što bolje spremili za EURO.  

Slovačka je sinoć kao gost porazila Luksemburg s 1:0, čime je praktično, dva kola prije kraja, osigurala drugu poziciju te direktan plasman na EURO iz grupe J. Island na svom terenu Lihtenštajn s 4:0.

Tabela grupe J: Portugal 24, Slovačka 16, Luksemburg 11, Island 10, BiH 9, Lihtenštajn 0 bodova.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista