MENI

898

Međunarodni taekwondo turnir “Hadžići friends championship 2023” dočekuje preko 500 učesnika

Dvanaesti međunarodni taekwondo turnir “Hadžići friends championship 2023” biće održan u subotu 30.09.2023. godine u JU KSIRC Hadžići. Tradicionalni turnir godinama okuplja taekwondoiste iz regije i svijeta, a ove godine se očekuje preko 500 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, i domaćina Bosne i Hercegovine.

“Mogu slobodno reći da je ovaj turnir prepoznatljiv u našoj državi i regionu kada je u pitanju taekwondo sport. Godinama okupljamo sjajne učesnike iz svih zemalja regiona, a po najavama ove godine bi trebali imati i goste iz drugih zemalja svijeta. Učinili smo sve kao organizatori da bi ovaj turnir prošao u najboljem redu i da bi svi učesnici ponijeli najljepše uspomene odavde” kazao je Amir Hadžović, predsjednik Taekwondo kluba Hadžići koji je organizator ovog događaja.

Na turniru će se održati takmičenja u kategorijama vrtićanaca, mlađih kadeta i kadeta, juniore i seniora u kategorijama A i B. Osim takmičarskog programa u borbama, biće održano pomsae takmičenje, kao i brzi kick i intel kick takmičenje.

“Na turniru imamo sve uzrasne kategorije i takmičenja u borbama i formama. Na ovom događaju prve korake pravili su neki od najboljih taekwondo predstavnika i danas osvajači medalja na velikim takmičenjima, tako da je ovo prilika za sve i vjerujem da će se i ovaj put pojaviti neki budući šampioni i predstavici Bosne i Hercegovine na velikim turnirima. Moram istaći i podršku u radu koju nam je pružio nam Taekwondo savez Bosne i Hercegovine”, kazao je na kraju Amir Hadžović.

Turnir počinje u 9 sati, a ulaz za sve gledaoce je besplatan.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista