MENI

3

Messi nastavlja pohod na trofej koji mu nedostaje: Argentina rutinski savladala Hrvatsku i plasirala se u finale SP

Reprezentativci Argentine prvi su finalisti Svjetskog prvenstva u Kataru, nakon što su sinoć savladali reprezentaciju Hrvatske sa 3:0.

Ovaj meč je u potpunosti pripao igračima Argentine, koji su na krilima svojih sjajnih napadača, Messija i Alvareza slavili veliku pobjedu, te plasman u finale.

Početak utakmice donio je veoma neizvjestan meč, obje ekipe su odlično taktički stajali na terenu, te nisu dopuštale protiviku da napravi ozbiljnu priliku. Prvi pravi pokušaj na utakmici desio se u 25. minuti susreta kada je Fernandez je šutirao izvana, a Livaković odbranio.

Perišić je pokušao lukavim lobom nadmudriti Martineza u 31. minuti, ali nije bio precizan. Alvarez je olako pobjegao hrvatskoj odbrani, gurnuo je loptu pored Livakovića, a on ga je srušio, te Orsato pokazao na bijelu tačku prema mnogima prestrogo. Odgovornost je naravno preuzeo Lionel Messi, koji je sjajnim udarcem matirao Livakovića za vodstvo Gaučosa.

Julian Alvarez je dugo vukao loptu i na kraju uspio ući u šesnaesterac i matirati Livakovića za 2:0 u 39. minuti. Mac Allister je ostao sam nakon kornera i pucao glavom, Livaković je to odbio u 42. minuti. Imala je Hrvatska priliku preko Modrića u 45. minuti, ali je njegov šut blokiran.

Otvorila je Hrvatska drugo poluvrijeme pritiskom na zadnju liniju Argentina, ali ipak su Gaučosi imali prvu pravu priliku u 58. minuti Messi je izbio sam pred Livakovića po lijevoj strani, ali je golman Hrvatske bio siguran. Četiri minute poslije prilika za Hrvatsku.  Lovren je bio u skoku nakon ubačaja, lopta se od Romera odbila prema golu, ali očistili su to Argentinci.

Od 69. minute rezultat je bio 3:0. Messi je napravio većinu posla, od centra je vukao loptu pored Gvardiola i na kraju ga prošao te odigrao perfektno povratno dodavanje za Alvareza, koji je zabio svoj drugi gol na utakmici. Prvi udarac u okvir gola imali su Vatreni tek u 73. minuti kada je Perišić pokušao, a Martinez bio siguran.

Na kraju reprezentativci Argentine su slavili zasluženu pobjedu i plasman u finale, gdje očekuje boljeg iz duela Francuske i Maroka, dok će poraženi igrati sa Hrvatskom za treće mjesto.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista