MENI

lionel-messi-psg-v-benfica-ucl-2022-1

Messi srušio rekord Ronalda u Ligi prvaka

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo su obilježili fudbal 21. stoljeća. U poznim su igračkim godinama, ali još uvijek igraju na velikom nivou. Rekorderi su i Lige prvaka, a Argentinac je sinoć srušio jedan rekord Portugalca u ovom takmičenju.

PSG je sinoć u okviru petog kola grupne faze Lige prvaka sa 7:2 deklasirao Maccabi iz Haife na Parku prinčeva.

Osigurao je PSG osminu finala, ali na još nesigurnoj prvoj poziciji , s obzirom na to da kolo prije kraja i oni i Benfica imaju po 11 bodova.

U pobjedi protiv izraelskog tima Messi je odigrao sjajnu utakmicu, postigao je dva gola, asistirao dva, te uspio da sruši još jedan rekord Lige prvaka i to koji je držao Cristiano Ronaldo.

Drugim golom na utakmici protiv Maccabija iz Haife Messi je postao igrač s najviše golova izvan šesnaesterca u historiji Lige prvaka.

Argentinac je nakon pogotka na Parku prinčeva došao do 23 gola postignuta izvan šesnaesterca i tako prestigao Cristiana Ronalda koji ima 22.

Naravno, olakšavajuća okolnost Messiju ove sezone je to što Ronaldo ne igra Ligu prvaka s obzirom da se tamo nije uspio plasirati sa Manchester Unitedom.

Također, Ronaldo je najbolji strijelac u historiji Lige prvaka sa 140 postignutih golova, a Messi mu se sinoć približio na 11, odnosno postigao je svoj 129.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista