MENI

9

Mesud Pezer najuspješniji takmičar 27. međunarodnog atletskog mitinga u Baru, pobjedu ostvario i Abedin Mujezinović, Aleksandar Lučić drugi

Na terenima sportskog centra „Topolica“ u Baru (Crna Gora), 1. maja  je održan 27. Međunarodni atletski miting „Bar 2023.

“Naš atletičar, Mesud Pezer, nastupao je u disciplini bacanje kugle i zauzeo je prvo mjesto sa daljinom hica od 21,15 m.

„Zadovoljan sam današnjim nastupom, posebno činjenicom da je ovo najbolji rezultat mitinga, osjećam se spreman i nadam se još boljem rezultatu na sljedećem nastupu koji je na rasporedu već 7. maja u Splitu“ -izjavio je Mesud Pezer nakon nastupa u Baru.

Osim Pezera, pobjedu u svojoj disciplini, u trci na 800 metara, ostvario je i bh. reprezentativac u srednjim prugama Abedin Mujezinović, koji je ovu disciplinu istrčao za 1:49,21. To je bio i najvredniji rezultat u trkačkim disciplinama (1049 boda). Mujezinović je pobijedio ispred Srbijanca Aldina Ćatovića koji je ostvario vrijeme 1:55,81 te Leon Thaqija sa Kosova, koji je tu dionicu istrčao za 1:56,76.

Na pobjedničko postolje od bh. atletičara danas se penjao i bacač koplja Aleksandar Lučić, koji je ostvario rezultat od 59,66 metara te bio drugi, iza Crnogorca Amira Papazija. Papazi je pobijedio s dužinom 65,76 metara, a treći je bio Luka Tomić iz Srbije s dužinom od 44,46 metara.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista