MENI

1

Milan vjerovatno bez Leaoa u polufinalu Lige prvaka, Inzaghi: Znamo šta je polufinale Lige prvaka, nisam siguran da Leao neće igrati

Večeras je na programu drugi polufinalni meč nogometne Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti milanski rivali, Milan i Inter.

Sa jedne strane Rade Krunić, a sa druge Edin Džeko reprezentativci BiH, pa će naša zemlja sigurno imati jednog predstavnika u završnici najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja na svijetu.

Stefano Pioli trener Rossonera iako njegova ekipa igra u nešto boljoj formi nego li prethodnih mjeseci čini se neće moći računati na vjerovatno najboljeg pojedinca Milana, Portugalca Leaoa, dok sa druge strane Inzaghi i stručni štab Intera smatraju da je ovo samo jedna klopka domaćih u koju ne vjeruju.

Uoči gradskog derbija strateg Nerazzurra je kazao:

“Posljednjih nekoliko utakmica pripremilo nas je na najbolji mogući način. Znamo šta je polufinale Lige prvaka, znamo šta je derbi i znamo kakav je ‘ovaj’ derbi. Svi znamo koliko je važno i želimo da to odradimo na najbolji mogući način”, rekao je Inzaghi.

Naravno, nije moglo da ga zaobiđe pitanje o povredi najboljeg igrača Milana Rafaela Leaoa.

“Nisam siguran da neće igrati. Znamo ga, znamo njegove kvalitete i u ovakvim utakmicama svako ko istrči na teren dat će maksimum. Neće nas poremetiti njegova povreda”.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista