MENI

1

Milanski derbi u polufinalu nogometne Lige prvaka, jedan Zmaj u velikom finalu

Inter je sinoć remizirao s Benficom u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka i zakazao milanski derbi u polufinalu nogometne Lige prvaka.

Podsjećamo, Nerazzurri su slavili u prvom meču sa 0:2, da bi sinoć na stadionu Giuseppe Meazza odigrali 3:3.

Inter je poveo u 14. minuti. Edin Džeko je dobio duel na polovici Benfice, ali je tražio igranje rukom. Dok je on to radio, Lautaro Martinez je uzeo loptu i dao do Nicola Barelle, koji se iskosa na desnoj strani okrenuo na lijevu nogu i onda prekrasnim udarcem pogodio suprotne rašlje za 1:0.

Benfica je izjednačila u 38. minuti, kada je Aursnes glavom loptu zakucao u mrežu za 1:1, a sve dileme o plasmanu u polufinale otklonio je Lautaro Martinez u 65. minuti. Lijepa akcija Intera, Dimarco je probio lijevu stranu i sjajno našao Argentinca na petercu koji zakucava loptu u gol za 2:1. Rezervista Joaquin Correa u 78. minuti pogodio je za 3:1, a zatim Antonio Silva četiri minute prije kraja smanjio na 3:2. Konačnih Inter 3, Benfica 3 postavio je Petar Musa u sudijskoj nadoknadi.

Džeko je igrao do 76. minute, kada ga je zamijenio Romelu Lukaku.

Inter će u polufinalu igrati protiv Milana. Edin Džeko protiv Radeta Krunića,a jednog Zmaja ćemo gledati u velikom finalu u Istanbulu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista