MENI

2

Minimalan poraz Zrinjskog u Linzu

U prvom susret playoff runde Uefine Europske lige austrijski LASK je u Linzu svladao Zrinjski rezultatom 2:1. Loše je Zrinjski otvorio utakmicu i već nakon 12 minuta bh. prvak je bio dva gola u minusu.

Robert Žulj je u 4. minuti šutirao s ruba kaznenog prostora i pogodio za 1:0. Osam minuta kasnije u sličnoj situaciji Žulj je ponovno šutirao, ovoga puta s dvadesetak metara, i uduplao prednost LASK-a.

Do sredine prvog poluvremena Plemići su uspjeli povezati svoje redove, a u 38. minuti centimetri su ih dijelili od pogotka. Nakon brze akcije lopta je došla do Marija Ćuže, koji je s jedanaest metara pogodio vratnicu domaćeg gola.

Stajao je Zrinjski dobro na terenu u drugom poluvremenu. Zaigrali su Mostaraci ofenzivnije nakon ulaska u igru Tomislava Kiša i Franka Sabljića, a do gola su stigli nakon prekida u 71. minuti.

Tomislav Kiš ubacio je loptu pred gol LASK-a, domaća obrana zaboravila je na Nemanju Bilbiju, a napadač Zrinjskog iz voleja je pogodio za 2:1.

Jedinu pravu priliku u drugom poluvremenu LASK je imao u sudačkoj nadoknadi kada dvostruki strijelac Žulj, u situaciji jedan na jedan, nije uspio svladati vratara Zrinjskog Marka Marića, pa je utakmica završila rezultatom 2:1.

Osim uvodnih dvadesetak minuta Zrinjski je odigrao odličnu utakmicu. Plemići su bili ravnopravni, u pojedinim fazama utakmice čak i bolji protivnik, i s pravom se mogu nadati da će na svom terenu za sedam dana uspjeti nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista