MENI

12

Mirza Varešanović novi trener Sarajeva

Mirza Varešanović novi je trener Fudbalskog kluba Sarajevo. Pedesetogodišnji Varešanović drugi put će sjesti na klupu premijerligaša sa Koševa. Prvi put je to bilo u periodu od aprila 2010. do juna 2011. godine kada je predvodio Sarajevo na 43 zvanične utakmice ostvarivši skor od 23 pobjede, 11 remija i 9 poraza.

Kao igrač je za Sarajevo debitovao još u Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije na gostovanju kod OFK Beograda 1. decembra 1991. godine. Dres Sarajeva je nosio u dva navrata upisavši ukupno 28 nastupa uz dva postignuta pogotka.

Ostvario je i zapaženu internacionalnu igračku karijeru s obzirom na to da je igrao za Bordeaux, Olympiacos, Austriju iz Beča i Bursaspor. U trenerskoj karijeri, osim Sarajeva, vodio je i Velež, Tuzla City i Olimpik sa kojim je osvojio Kup BiH.  

Bordo stručni štab će još činiti Senad Repuh, Emir Obuća, Adi Adilović, Almir Seferović, Evelin Pipo i Admir Kozlić, saopćeno je iz kluba.

Senad Repuh je jedan od najvažnijih igrača u novijoj historiji FK Sarajevo. Ukupno je odigrao 191 zvaničnu utakmicu i postigao 28 golova osvojivši jednu titulu prvaka BiH i jedan Kup. U tri navrata bio je dio stručnog štaba bordo kluba, dva puta u ulozi prvog asistenta Mirzi Varešanoviću i Mehmedu Janjošu, a u sezoni 17/18 predvodio je ekipu i kao prvi trener na ukupno 6 utakmica.

Almir Seferović je kondicioni trener koji je tu funkciju u FK Sarajevo obavljao ranije u dva navrata. Prvi put od maja 2013. godine do septembra 2015. i u tom periodu osvojena je jedna titula prvaka kao i jedan Kup BiH. Bio je i član stručnog štaba na čelu sa Dženanom Uščuplićem koji je predvodio ekipu u posljednjih nekoliko utakmica prošle sezone. Seferović ima veliko međunarodno iskustvo, a trenutno radi i kao kondicioni trener A reprezentacije BiH.

Admir Kozlić je video analitičar koji je 2020. godine već bio član bordo kolektiva. Posljednji angažman imao je u ekipi Dunajska Streda iz Slovačke i trenutno je član trenerskog tima A reprezentacije BiH.

Emir Obuća, Adi Adilović i Evelin Pipo ostaju u stručnom štabu na pozicijama drugog asistenta, trenera golmana i jednog od kondicionih trenera.  

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista