MENI

Liga prvaka, 5. kolo
Liga prvaka, 5. kolo

Mnogo uzbuđenja u 5. kolu Lige prvaka, PSG se spasio u sudijskoj nadoknadi

Sinoć je odigrano je osam utakmica petog kola nogometne Lige prvaka, i to u grupama E, F, G i H

U terminu od 18:45 odigrane su dvije utakmice.

U grupi E, Lazio je imao težak meč protiv Celtica sve do 82. minute kada je rezervista Ciro Immobile iskoristio odbijanac unutar kaznenog šesnesterca i kako on to najbolje zna, loptu pospremio u mrežu. Samo tri minute kasnije, Immobile je ponovo pogodio. Iskoristio je sjajno dodavanje Isaksena i stigao do trećeg gola u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Ciro Immobile,Lazio – Celtic

U istoj grupi Atletico Madrid je od 14. minute imao prednost protiv Feyenoorda. Lutsharel Geertruida je pokušao blokirati pokušaj nogometaša Atletica, ali lopta je promijenila smjer i na kraju završila iza leđa Bijlowa. Alvaro Morata je bio u prilici u 22. minuti, skočio je najviše u šenaestercu, ali nije bio precizan. Hermoso je povisio na 0:2 u 57. minuti utakmice nakon asistencije Pabla Barriosa. U 77. minuti utakmice nekadašnji igrač Dinama, Ivanušec je asistirao Wiefferu koji matira Oblaka za 1:2. Nevjerovatno da su igrači Feyenoorda postigli čak dva autogola, Gimenez je u maniru rasnog strijelca kakav i jeste u 81. minuti pogodio ali pogrešnu mrežu za konačnih 1:3.

Standings provided by Sofascore

Sjajnu utakmicu odigrali su Milan i Borussia u petom kolu grupe F. U 6. minuti, iskusni Giroud nije uspio iskoristiti jedanaesterac, pucao je prema lijevom uglu gola, ali Kobel sjajno brani. Kazna je stigla četiri minute kasnije, nakon što je Calabria napravio faul, a Reus uspješno koristi najstrožiju kaznu na drugoj strani. U 38. minuti utakmice majstorija u režiji Chukwuezea. Sjajan solo prodor je krunisao golom u lijevi ugao. Dortmund je stigla do novog vodstva u 59. minuti utakmice, na asistenciju Sabitzera, gol postiže Bynoe-Gittens. Tačku na i stavio je Adeyemi u 69. minuti za 1:3.

Milan – Borussia Dortmund

Važan meč u grupi smrti igrali su PSG i Newcastle. Svrake su do vodstva stigle u 24. minuti, kada je Isak iskoristio drugu dobru priliku na meču, posalo je odbijanac u mrežu Parižana. Odolijevao je Newcastle brojnim napadima PSG-a, briljirao je Pope na golu, a do veoma važnog boda uu borbi za knock out fazu domaći su stigli duboko u sudijskoj nadoknadi. U 97. minuti utakmice, PSG- je imao penal. Kylian Mbappe bio je siguran realizator najstrožije kazne, završeno je 1:1.

Standings provided by Sofascore

Sjajan meč bez rezultatskog imperativa odigrali su Manchester City i RB Leipzig. Gosti su u 33. minuti imali dva gola prednosti, a dvostruki strijelac za ekipu iz Njemačke bio je Openda.Erling Haaland nakon 10 minuta u nastavku smanjio je zaostatak Građana na asistenciju Fodena. Asisten prvog pogotka Phil Foden poravnao je na 2:2, a rezervista Alvarez donio je potpuni preokret domaćinu.

Erling Haaland, Julian Alvarez, Manchester City – RB Leipzig

Young Boys i Crvena zvezda igrali su meč za evropsko proljeće u drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju.. Već u 8. minuti susreta, gosti iz Beograda vadili su loptu iz svoje mreže. Nespretni Nedeljković postiže autogol, a na 2:0 povisio je Lewis Blum predivnim pogotkom od stativu gola Glazera. Rezultat se nije mijenjao do kraja meča pa su Švicarci osigurali nastavak takmičenja u Evropa ligi.

Standings provided by Sofascore

Pobjedu vrijednu knockout faze upisala je Barcelona protiv Porta. Gosti su stigli do prednosti u 30. minuti preko Pepea, koji se najbolje snašao nakon jednog odbijanca. Samo dvije minute kasnije, Joao Cancelo je izjednačio rezultat. Nakon što je postigao gol u 32. minuti, Cancelo je u 57. minuti asistirao Felixu za vodstvo Barcelone od 2-1 i veliko slavlje Katalonaca.

Joao Cancelo, Barcelona – Porto

U grupi H, Shakhtar je slavio protiv Antwerpena rezultatom 1:0. Jedini gol postignut je u 12. minuti, a strijelac je bio Matviienko, asistirao mu je Zubkov. Shakatar trenutno ima devet bodova i nalazi se na trećoj poziciji grupe H. Gol razlika je 7:7, dok je Antwerp na posljednjem mjestu bez bodova.

Standings provided by Sofascore

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista