MENI

1

Mnogo uzbuđenja za kraj reprezentativne pauze, Škoti šokirali Špance,Kosovo razočaralo, Hrvatska sigurna

Utakmicama širom Evrope sinoć je okončana reprezentativna pauza tokom koje su se igrala dva prva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Najveći derbi igrale su selekcije Turske i Hrvatske, a zapadne komšije slavile su sa 2:0, a junaci meča bili su dvostruki asistent Pašalić i dvostruki strijelac Kovačić.

Osim susreta odigranog u Bursi, igralo se širom Evrope i bilo je mnogo uzbuđenja. Najveće iznenađenje viđeno je na Hampden Parku u Glasgowu gdje je Škotska savladala Španiju rezultatom 2:0. Crvena furija furiozno je odigrala prvi meč protiv Norveške (3:0), ali je jučer potpuno razočarala na Ostrvu i doživjela poraz nakon 19 vezanih utakmica u kvalifikacijama za evropska prvenstva.

Škoti su na krilima neočekivanog junaka Scotta McTominaya, koji je postigao dva pogotka iako igra na poziciji defanzivnog veznog i koji je u posljednje vrijeme u sjajnoj formi, došla do velike pobjede u borbi za Euro. Otočka selekcija tako je došla do maksimalnih šest bodova nakon dvije utakmice.

Razočarenje je priredila i reprezentacija Kosova koja je na svom terenu remizirala rezultatom 1:1 protiv slabašne Andore. Edon Zhergova je doveo Kosovare u vodstvo u 59. minuti, ali je Albert Rosas pogodio za veliki bod ove male selekcije.

Švicarska je lako savladala Izrael rezultatom 3:0, dok je Rumunija bila bolja od Bjelorusije 2:1. Golom Kiefera Moorea Vels je bio bolji od Latvije.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista