MENI

1

Modrić je sinoć u Glasgowu doživio ono što će pamtiti dok je živ

Nogometaši Real Madrida su pobjedom u Glasgowu otvorili novu sezonu Lige prvaka u kojoj će braniti titulu prvaka Evrope.

Iako je Celtic pružio odličan otpor, u prvom poluvremenu je imao i nekoliko nevjerovatnih prilika na kraju je “Kraljevski klub” pokazao svoju snagu i klasu i u drugom dijelu meča riješio pitanje pobjednika.

Madriđani su do prednosti stigli u 56. minuti kada je Vinicius Junior pogodio za 1:0 nakon asistencije Federica Valverdea. Samo četiri minute kasnije na semaforu je bilo 0:2. Ovaj put Hazard je bio asistent, a sjajan gol postigao je Luka Modrić. Konačnih 0:3 postavio je Hazard u samom finišu utakmice. Nakon meča u centru pažnje bio je hrvatski reprezentativac Modrić koji je odigrao još jedan fantastičan meč.

Iako ima već 37 godina i dalje igra na nevjerovatnom nivou i pokazuje zbog čega je jedan od najboljih veznjaka na svijetu,a kakav meč je Modrić odigrao sinoć na Celtic Parku najbolje se vidjelo u 80. minuti utakmice kada je Carlo Ancelotti odlučio da ga izvede iz igre. Modrić je prilikom izlaska s terena dobio velike ovacije s tribina i aplauze navijača Celtica.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista