MENI

1

Moramo da iskoristimo sve šanse koje nam se ukažu poručio Vinko Marinović pred duel sa Širokim Brijegom

Nogometaši Borca će danas od 18 sati i 30 minuta na Pecari odigrati zaostalu utakmicu 1. kola Premijer lige BiH protiv lidera na tabeli ekipe Širokog Brijega

Banjalučani direktni okršaj za prvo mjesto dočekuju u odličnoj formi nakon što su vezali pet pobjeda. Isto je i sa ekipom Širokog Brijega koja u prvih šest utakmica ne zna za poraz.

Trener crveno-plavih Vinko Marinović u najavi meča nahvalio je Širokobriježane :

– Nalazimo se u jednoj pozitivnoj seriji, u Tuzli smo odigrali na najbolji mogući način. Očekuje nas utakmica protiv prvoplasiranog Širokog Brijega. Radi se o jako kvalitetnoj ekipi koja ima pet pobjeda i jednu neriješenu utakmicu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Čvrsta su i organizovana ekipa. Dali su devet, a primili tri gola što nam dovoljno govori o njihovom kvalitetu u oba pravca. Sutra moramo imati maksimalan fokus u svim fazam igre. Obično u ovakvim derbi utakmicama, svaki detalj može da odluči utakmicu. To smo vidjeli i u meču Širokog i Sarajeva. Bit će ovo jako bitna utakmica za obje ekipe, mi smo u dobrom raspoloženju i sigurno da, ako ispunimo sve zadatke u igri, možemo doći do pozitivnog rezultata, rekao je Marinović, pa dodao:

– Očekujem da će igrati kao i protiv Sarajeva, bitno je da mi stvorimo mnogo šansi, ali i da ih iskoristimo. Sigurno da će biti zanimljiva utakmica, a znam i iz iskustva da su utakmice u Širokom Brijegu uvijek teške i neizvjesne do samoga kraja, kao što je bilo i u prošloj utakmici koju smo igrali na Pecari kada smo došli do pobjede u posljednjim sekudama.

Kada je u pitanju igrački kadar, Marinović ne može računati na tri igrača koji su povrijeđeni od ranije. Pored Kulašina, Đekića i Ćetkovića, Jakov Blagaić je imao problema sa virozom te je bio van trenažnog procesa tri dana, pa je njegov nastup upitan.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista