MENI

1

Mostarski derbi u finalu nogometnog Kupa BiH: Velež i na Grbavici savladao Željezničar

Velež je i u revanš susretu nogometnog Kupa BiH savladao Željezničar i nakon 1:0 u Mostaru zakazao mostarski derbi protiv Zrinjskog u finalu Kupa BiH ove sezone.

Plavi na Grbavici odlično otvaraju utakmicu, u šestoj minuti Santos je kao brzi voz prošao po lijevoj stranici i ubacio u šesnaesterac, gdje se našao Beća koji snažnim udarcem matira Hadžikića za 1:0.

Photo Damir Hajdarevbašić, FKŽ

Zatim Velež uzvraća. Pršeš je izveo korner u 16. minuti, lopta je došla do Zvonića, koji udarcem glavom pogađa same rašlje gola Željezničara – 1:1.

Photo Damir Hajdarevbašić, FKŽ

Velež se nakon gola odlično postavio defanzivno, a to je značajno otežavalo Željezničaru nastojanja da priđe golu gostiju.

Šansu da dovede Željezničar u novo vodstvo imao je Amoah u 55. minuti nakon centaršuta Santosa, ali glavom je šutirao pored gola.

Photo Damir Hajdarevbašić, FKŽ

Velež je do preokreta došao 72. minuti. Haskić je sjajnim pasom izbacio Anđušića u stopostotnu priliku, ofanzivac Rođenih ne griješi u takvoj situaciji i pogađa za konačnih 1:2.

Finale Kupa između Veleža i Zrinjskog koji je sa ukupnih 7:0 eliminisao Tuzla City zakazano je za 17. maj na Bilinom polju.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista