MENI

2024-01-16T085624Z_603053148_RC2811APCP3T_RTRMADP_3_SOCCER-ITALY-MOURINHO-1705409377

Mourinho zaključao ekipu u svlačionici

Legendarni portugalski stručnjak Jose Mourinho bio je bijesan nakon poraza Fenerbahčea od Galatasarayja rezultatom 3:1 u najvećem turskom derbiju.

Fener je porazom pred svojim navijačima povećao zaostatak za vodećom Galatom, koja mu sada ‘bježi’ već velikih pet bodova nakon samo šest kola (18 – 13).

Turski mediji pišu da je Mourinho nakon treninga regeneracije zaključao cijelu ekipu u svlačionici i tamo im održao oštar govor. Novinar Sercan Hamzaoglu je prenio neke dijelove.

“Jose Mourinho je okupio kompletan tim i zaključao je svlačionicu. Vikao je i objašnjavao greške na velikom ekranu i potom im je svima rekao: ‘Došao sam ovdje da budem šampion. Ne zanimaju me ničije suze. Ako ponovo vidim ovakav meč, odlazim. U Fenerbahče sam došao da osvajam trofeje. Ne zanimaju me ničije godine, ime ili plate. Nisam došao ovdje da trpim ničije hirove. Svi će se uhvatiti posla i ponovo ćemo stati na noge”, piše Sercan.

Mourinhov govor tako su slušali Edin Džeko, Dominik Livaković, Dušan Tadić i ostali fudbaleri Fenerbahčea, od kojih se sada očekuju bolje partije.

Idući izazov za Fener slijedi već u četvrtak, kada turski viceprvak igra prvi meč u Evropskoj ligi protiv Royal Uniona

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista