MENI

image-175

Musa i sinoć igrao sjajno i vodio Real do pobjede nad Bayernom

Košarkaši madridskog Reala večeras su u okviru 20. kola Eurolige gostovali u Minhenu ekipi Bayerna, te su ostvarili novu pobjedu uvjerljivim rezultatom 92:71.

Košarkaši Real Madrida su u okviru 20. kola Eurolige gostovali u Minhenu ekipi Bayerna, te su ostvarili novu pobjedu rezultatom 92:71.

Real nastoji zadržati prvo mjesto u Euroligi, a večeras je stigao do 18. pobjede, pa je ostao na samo dva poraza.

Rijetke su ekipe koje su uspijevale ove sezone da se nose sa Realom. Bayern je u određenim periodima to uspijevao, no od početka je tim iz Madrida vodio glavnu riječ na parketu.

Nakon prve četvrtine Real je vodio 24:18, da bi tokom druge dionice došao do dvocifrene prednosti. Bilo je i +15 u jednom momentu, ali je to Bayern uspio malo da smanji do odlaska na domor. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 36:45.

Tokom treće četvrtine Real je održavao dvocifrenu prednost, a stvari se nisu puno mijenjale ni u zadnjoj četvrtfini. Uglavnom su Kraljevi imali sve u svojim rukama.

Sjajan je u timu Reala ponovo bio Džanan Musa sa 16 poena i jednom asistencijom. Vincent Poirier je ubacio 18, Mario Hezonja 17, a Sergio Lull 13 poena.

Francisco je sa 14 poena bio najefikasniji u deklasiranoj ekipi Bayerna, dok je Argentinac Bolmaro meč završio sa 11 poena. Niko više kod domaćih nije bio dvocifren.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista