MENI

3

Musa prespavao u Vitoriji, Real imao noć za zaborav

Španski derbi odigran je sinoć u 16. kolu košarkaške Eurolige. Baskonija je u Vitoriji dočekala Real Madrid, a u veoma uzbudljivoj utakmici na kraju je slavio domaćim tim rezultatom 92:86.

Da će ovo biti napadačka večer oba tima naslutila je prva četvrtina koju je Real dobio sa 24:28. U drugoj dionici susreta uraganska igra domaćih, Baskonija je u jednostavno sve pogađala, Real djelovao izgubljeno na terenu i domaći to koriste i period dobijaju sa 20 poena razlike 35:15 i na poluvrijeme odlaze sa 59:43.

Kraljevi se bude nakon pauze, serijom 4:12 prilaze na jednocifren zaostatak, a do ulaska u posljednju dionicu zaostatak smanjuju na dva posjeda lopte.

U finišu utakmice više koncetracije i preciznosti imala je ekipa Baskonije za konačnih 92:86. U timu Reala Džanan Musa nije imao svoju noć. Na terenu je proveo 15 minuta, uz šest poena i jednu asistenciju.

Najbolji u dresu Reala bio je Deck sa 17 poena, sedam skokova i tri asistencije, dok je Howard svojim bravurama izluđivao odbranu “Kraljeva”, meč je završio sa 28 poena.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista