MENI

1

Musina sjajna partija nedovoljna Madriđanima u El Clasicu

Košarkaši Barcelone slavili su sinoć u velikom El Clasicu protiv Real Madrida. Katalonci su u meču 27. kola španske Endesa lige pobijedili rezultatom 97:82.

Bolje je Real Madrid ušao u utakmicu na krilima Džanana Muse i dobio je prvu dionicu sa 24:17, ali u drugoj se igra Kraljevskog tima raspala.

Barca je zaigrala daleko bolje i preokrenula rezultat u svoju korist na 47:46. Kriza “Kraljevskog” tima nastavljena je i u drugom poluvremenu, a treću četvrtinu je Barcelona dobila sa čak 14 razlike 31:17. U posljednjih deset minuta ušlo se s rezultatom 78:63, ali uslijedila je fenomenalna serija Reala. Napravili su gosti seriju od 11-0, a sve je eksplodiralo nakon sjajne asistencije Muse i brutalnog zakucavanja Yabuselea za 78:72.

Abrines je zaustavio tu seriju Reala, a onda je uslijedila i tehnička za Hezonju, koja je potpuno uništila momentum Madriđana. Ubrzo je Barca stekla dvocifrenu prednost i rutinski je privela meč kraju. Završilo je 97:82, a Barca se ovom pobjedom vratila na prvo mjesto na tabeli.

Musa je bio prvo ime Reala sa 23 poena, ali jedino ga je od saigrača pratio Yabusele sa 19 ubačaja. Njih dvojica nisu mogli sami donijeti pobjedu Realu, a Katalonce je do trijumfa vodio Mirotić sa 23 poena, 18 je dodao Satoransky, a Laprovittola 14 uz 8 asistencija.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista