MENI

1

Na 21. turniru ‘Mustafa Hajrulahović – Talijan’ bokseri iz 21 zemlje

Na 21.međunarodnom memorijalnom bokserskom turniru “Mustafa Hajrulahović Talijan” od 6. do 9. septembra učestvovat će reprezentacije 21 države svijeta, a predsjednik Organizacijskog odbora turnira je ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez.

Savjetnici ministra Heleza Mirza Ahmetović i Adem Zolota su danas na konferenciji za novinare u Sarajevu naveli da je Helez sa zadovoljstvom prihvatio da bude predsjednik Organizacionog odbora turnira, te da su u njegovom političkom životu u fokusu uvijek bili demobilisani borci i patriote kakav je bio i legandarni komandant Mustafa Hajrulahović Talijan.

– Njegova uloga u odbrani Sarajeva i naše domovine je u svakom smislu bila neprocjenjiva. Organizovanjem ovog turnira mi čuvamo uspomenu na Mustafu Hajrulahovića Talijana, njegov lik i djelo i patriotizam iskazan u najtežim trenucima za odbranu zemlje – rekao je Ahmetović.     

Član Organizacionog odbora i  predstavnik Bokserskog kluba “Zlatni ljiljani” Šerif Bečić rekao je da će učestvovati najbolji takmičari iz BiH i iz inostranstva, te zahvalio svima koji su doprinjeli njegovoj organizaciji.

Direktor turnira Adnan Pašić podsjetio je na veliko patriotsko naslijeđe koje je za sobom ostavio Mustafa Hajrulajović-Talijan te na važnost održavanja tog turnira. Podsjetio je da je bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović Talijan”  Evropska bokserska  asocijacija uvrstila u zvanični kalendar takmičenja sa najvećim „A“ rejtingom.  

– Kada je riječ o takmičarskom dijelu učestvovat će 21 reprezentacija i očekujemo kvalitetan program borbi koji će se održati u četiri takmičarska dana. Ceremonija otvorenja je u srijedu u 16 sati u hotelu Hills poslije koje počinje takmičarski program, a finalne borbe će biti održane u subotu – dodao je Pašić.

Turnir je uvršten u sportske manifestacije od značaja za grad Sarajevo i BiH, a podršku njegovoj organizaciju među ostalim pružila je i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

– Velika nam je čast da smo partneri turnira čije se održavanje uklapa u našu viziju i misiju da se uz turizam i sport promoviše Sarajevo i BiH – rekao je  direktor TZ KS Haris Fazlagić

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista