MENI

Lionel-Mesi

Na pomolu transfer Lionela Messija?

Po završetku Svjetskog prvenstva u Kataru mogao bi se desiti neočekivani transfer. U glavnoj ulozi će biti Lionel Messi koji će po svemu sudeći napustiti redove PSG-a.

Poznati novinar The Atlethica David Ornstein prenio je vijest da Lionel Messi stiže u MLS.

Messi je u kontaktu sa čelnicima Inter Miamija, koji će sve učiniti da Argentinac nakon Mundijala u Kataru potpiše za Inter.

Dolazak Messija u MLS izazvao bi još jednu fudbalsku eksploziju u SAD-u i to bi bio pokazatelj da MLS postaje sve interesantnija liga za fudbalere i one velike zvijezde koje dođu u ozbiljne godine.

Posljednjih dana govorilo se o Messijevom povratku u Barcelonu, ali izgleda da je to bila samo priča da se javnost dodatno uzbudi.

Španski mediji su prenijeli informaciju kako je predsjednik Barcelone, Joan Laporta, nekoliko puta u proteklih sedam dana pokušao pozvati Messija, ali bezuspješno.

Messi sa Parižanima ima ugovor do ljeta 2023. godine, a sezona u MLS-u počinje u martu. U interu žele da već ma zimu završe transfer, finansijski detalji neće biti problem navode tamošnji pojedini mediji.

Odlazak Messija u Inter Miami bi na neki način bio neočekivan transfer, ali opet računajući na godine, reklamu i dodatnu zaradu koju MLS nudi velikm fudbalskim zvijezdama cijela priča bi i imala neku čvršću podlogu.

Inter Miami je klub koji je osnovan 2018. godine, a na čelu kluba je legendarni David Beckham koji pravi sjajnu promociju u MLS-u. Na klupi je još jedna legenda riječ je o Philu Nevilleu.

Dolazak Messija bi upotpunio ovu veliku priču tima iz Miamija koji je ove sezone zaustavljen u prvom kolu play offa od New Yorka Citya.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista